perpaduan teras kejayaan


logo merdeka 2008

sedar tak sedar dah masuk pertengahan Ogos 2008...tapi bagi aku suasana sambutan merdeka tahun ini mmg tersgt kureng...biasenye kat tv macam2 iklan merdeka dari mcm2 syarikat swasta ada...kereta2 yang ada atleast mesti ade letak bendera malaysia..bangunan2 n rumah2 pon tak kurang gak kibar jalur gemilang...tapi tahun nie mmg tak nampak sgt suasana tu...
kerajaan da tetapkan perbelanjaan utk sambutan kemerdekaan tahun nie dikurangkan (sebab sambutan 50thn merdeka thn lepas da pakai belanje besar)...so mungkin sebab tu lah xde kedengaran kempen ke kurang banner2 yg ade pasal sambutan merdeka...logo merdeka tahun nie pon dah ubah (mmg len dari yg sebelomnye)..moto pon dah tukar 'PERPADUAN TERAS KEJAYAAN' (yang slama beberapa tahun nie pakai moto yg same je 'KERANAMU MALAYSIA')..bagi akulah tak semestinye tgu kerajaan je nak bagi bendera free ke tgu nak heboh2 pasal semangat merdeka nie..inisiatif kite la nak kibarkan bendera ke ape2 ke kan..so xde sebab la kite nak padamkan tros semangat kemerdekaan..

rasanye kehangatan sambutan kemerdekaan tahun nie dah kne tenggelam ngan pilihanraya kecil kat permatang pauh..ape2 pon tak kire lah ape2 jgn kite hilangkan semangat kemerdekaan kite...selamat menyambut bulan kemerdekaan ke-51

-agak2 moto PERPADUAN TERAS KEJAYAAN tu boleh pakai ke ngan situasi politik skang ek >_<

0 comments: