Dragon Ball Z The Movie.....sedih

Goku dan kaum kerabat dalam Dragon Ball Z

Kalo sebut je Dragon Ball memang aku antara salah seorang die-hard-fansnyer..kira dari kecik lagi aku membesar ngan anime Dragon Ball dan 'manga'nya (pencetus aku jadi seorang pengumpul komik sampai sekarang)..dulu aku pernah kumpul dari volume 1 sampai volume 43 (penamat) untuk komiknya tapi sekarang dah tak cukup (ada yang hilang,orang pinjam tak antar2..siot betol)..walopon dah tak cukup complete cam yang aku kumpul dulu tapi Dragon Ball tetap aku suka sampai sekarang..

dalam 2-3 tahun lepas aku ada terbaca kat majalah Gempak yang Dragon Ball akan difilemkan..wah laweii..mesti best giler ngan teknik2 kame-hame-ha nyer yang power,rambut cacak2 anti-graviti,kapsul rumah,motorsikal,kereta dari Bulma..perghh macam mana la diorang nak realisasikan dalam filem yek (berangan jap masa tu)..

bila belek2,buka Tiub Kamu (You Tiub) dan aku sesaja lah kot2 dah keluar trailernya..aiseh,memang da ada dah.cuma......aish...nape ntah rasa cam sedey jek..ntah mamat mane la yang dia amek jadi Goku..tak sesuai lansung..baru tengok trailernyer pon dah bapak mengarut2 (cam lari dari cerita asal)..tahi suci (holy shit) betol bila menengoknye..

apa-apa pon filemnya tak keluar lagi,tapi aku dah dapat rasa semua peminat2 Dragon Ball mesti kechiwa tahap gila babeng bila tgk kartun kesayangan diorang yang dah di filemkan dah lari dari cerita asal..aish,sabo ajelah..korang tengok sendirilah trailer Dragon Ball akan datang nie.











nie le Son Goku @ Justin Chatwin..nape aku rasa nak sepuk je muka ko..
(rupenya Son Goku berdarah omputeh dia amek) hahaha




Son Goku ngan Bulma (aiseh,Bulma yang mampu mendarahkan idong nie)






Cici,anak perempuan Raja Gyumao dan bakal isteri Goku..cun





Cikgu Muten@Master Roshii dilakonkan oleh Chow Yun Fatt..asal ada rambut
lak nie?pakai tonik Yun Nam Hair Care ke?


mungkin sebab namanya Dragon Ball Evolution maka diorang pon tukar stail watak dalam filem nie..ape2 aje lah jangan tak laku filem ko sudah :p

4 comments:

goasop berkata...

cam best je adaptasi gni~

epol berkata...

tatau la best ke tak..sape yang follow komik dia mesti tau citer nie cam klaka..lain abes ngan kartun asal

a.m.a.r berkata...

terbaek ar pull..
ape kate demo cari filem tu..
pah share dalm netwok..
kasi gegar k15 kito..
ahaks~~

epol berkata...

blom kuar wyg laagi amar..mungkin dia release 2009..tgu aje lah