perlu tahu ke? #4 - top6 mata-mata dunia


-gambar sekadar hiasan (cilok dari tg aishah & da gang :p)-

aku rasa ramai antara korang dah pernah sampai ke Eye On Malaysia di Titiwangsa kan?lagi-lagi cuti-cuti sekolah nie lagi lah berduyun-duyun pelancong-pelancong tak kiralah dari tempatan mahupon luar negara..kita pon berbangga lah kat Malaysia pon ade jugak mende alah nie..fyi,aku memang tak pernah sampai pon lagi kat sini..apetah lagi nak merasa naiknya..haha (nampak sangat aku nie tak explore abis KL walaupon aku study di UPM :p)..alaa aku tak kesah sangat pon..hehe

korang mesti tau kan bukan Malaysia je ade Mata Besar nie..kat luar negara pon dah ade dah mende alah nie..so kali nie aku nak kongsi ngan korang top 6 Mata-Mata Besar di Dunia..



1.




2.




3.




4.




5.




6.

yang pakistan eye tu saje nak melawak jek..tapi tak salah pon masuk dalam carta kan?kekeke Photobucket

12 comments:

Lina Chan berkata...

epul~
eye on malaysia bkn kat KL lagi..
dah dipindahkan ke Melaka..
kerajaan Melaka beli..

yep!! i can see that u dun really explore and sama2 kempen visit malaysia 2008.. i can see it..

:)

epol berkata...

pernah dgr pasal tu..tapi dah pindahkan dah ke?

(nampak sgt tak amek perkembangan cuti2 malaysia :p)

goasop berkata...

dah siap boleh naik da eye on malaysia kat melaka tu. ehe

kelakar lak tgk pakistan eye tu. ha3.

emm. yg dubai punya nampak best la. gagah perkasa je.

epol berkata...

goasop

~aiyakk..dah blek nek ek kat melaka tu?malunyee...memang dah ketinggalan zaman..keh3 :p

Lina Chan berkata...

aah epul..
dah pindah dah ke Melaka..

ko rasa, bila la kelantan nak ada kemajuan ye?
at least ada tempat yg menarik utk bercuti2 kelantan seisi family..

kalu takat main boling n snuker je, x siok la..
uwaa~ bosannya..

epol berkata...

sis lina-chan

~alaa..klantan pon ape kurang hebatnye..takde kemajuan dari segi tempat pelancongan tapi makanan dia hebat2 lagi manis2..kekeke

(kalo cuti lame dok umh mesti boyot..makanan macam2 ada) :p

Lina Chan berkata...

eh, mana tau ni?
hehe~ aah la, duk umah makang banyok..

tu yg nda tahan tu, makanan dia manis2 belaka..
i'm too sweet person oledy..
tambah gula dalam makanan nnt makes me be more sweeter than i am now..
haha~

epol berkata...

tu org cakap org klantan nie manis2..rasanya bukan manis2 dah..kencing manis sudah..kekeke

Lina Chan berkata...

tu yg x best tu..
hehe~

p/s : psst!! perasan tak perbincangan dah melarat dah ni.. awal2 td pasal cuti2 malaysia.. pas tu pasal makanan.. pas tu pasal penyakit.. haha~

epol berkata...

hahaha..tau takpe..kekeke back to da topic :p

Tanpa Nama berkata...

wakakaka..ko amik gmbr ecah 2 mntk izin x??nsb bek xde mke aku..hehe..

epol berkata...

Tanpa Nama??haha aku tau mesti ko awin...ala name pon cilok..alias tak mintak izin la..heheh :p