sepetang di pekan Rantau Panjang



Semalam,24 Disember saya dan kelurga telah pergi membeli belah di pekan Rantau Panjang..aiseh,tajuk n intro cam karangan dak sekolah rendah aje..kekeke :p


Walaupon aku dah menetap kat Kelantan nie (dan kampung aku mmg di Kelantan) tapi nie lah pertama kali aku pergi ke Rantau Panjang..yang pernah sampai kat sempadan Malaysia-Thailand cuma di Pengkalan Kubor...bagi korang yang dah tinggal di Kelantan mmg akan kata aku nie ketinggalan zaman la sebab baru pernah sampai kat sana..hehehe


Sebelom nie mmg ada perancangan nak pergi sendiri (bukan dengan famili)..dah plan dengan kawan sekuliah aku,Amar nak pergi kat sana..apekan daya kereta mak aku plak rosak..tu pasal sepanjang cuti nie aku terperap aje di rumah..asyik membela lemak2 manja di perot..hehehe :p


Apa yang best sangat kat Rantau Panjang nie yek?bese lah kalo dah dekat ngan sempadan nie barangan pon bebas cukai..murah tu xde lah murah sangat2 tapi berpatutan jugak la..dengan mengambil masa hampir 2jam dari Semerak ke Rantau Panjang (lame gak tu) akhirnya buat pertama kali aku menjejakkan kaki di pekan yang popular di Kelantan nie..ramai betul umat manusia kat sana..mungkin musim cuti sekolah (dan kebanyakannya bukan orang Kelantan) yang berpusu-pusu datang kat sini..


Kalo dah sampai sini tak sah la kalo tak bershopping ye tak?aku cam bese lah takde lah memborong ape sangat pon..tapi kat sinilah kalo nak cari jersey2 bola@rugby ngan harga yang agak murah?kualiti?lebih kurang je dengan yang ori...bese lah sebagai pengguna bijak aku suka gak guna motto 'mengapa bayar lebih'..heheh dan hasilnya sehelai jersey Man U putih dan jersey All Black (yang dah lama aku cari..sebelom nie asyik takde saiz je)..oyeahhh!!


Kepada kawan2 yang belom pernah sampai di Rantau Panjang @ bercadang nak melancong di Kelantan,datang lah ke Rantau Panjang yek..walaupon imej pekan nie agak bersepah dan tak terurus tapi untuk kaki2 shopping sure berambang mata jugaklah..hehehe





kereta yang berpusu2 masuk ke pekan






antara bazar yang ada





misi tercapai..hehehe (baju all black agak besar sikit (XL)...saiz L fit sangat..:p)




p/s: teringat adek cun lagi comey lotey yang jual jersey Man U..aiseh terlebey sudah :p

5 comments:

goasop berkata...

ceh. ingat kat adek chomel lak. mmg terlebey sudey~ =P

bape dpt jersey tu? rm30 ea?

epol berkata...

hehe...tu je yang dapat igt..kekek

jersey man u tu rm30,all black rm40.tp member ade cakap leh dpt kurang lagi..

**tak reti nak tawar menawar..duh

a.m.a.r berkata...

30 dan 40... mengancam...
kalo tgk blk... MU merah yg aku beli lg besau pul.. ai..xtau la gano...

Lina Chan berkata...

24 november? semalam?
apa la epul ni..
teringat kat adik comel smpi tersalah taip..
ko pegi bln ni ke bln lepas?
haha~

erm, jersi MU tu mcm sesuai utk sy je..
kecik la epul utk ko..

:)

epol berkata...

aiyaakk.ape daa november..kekek ok2 dah edit blek..thanx :-)..nway baju tu mmg fit dah..cume baju all black je yang besar...hehe