perempuan itu kompleks



kompleks ke insan bernama perempuan nie ek?? selalu sangat dengar perempuan nie cerewet lah,memilih, dan emo etc..aii kalo dah namanya perempuan mestikah kompleks??korang rasa camne?betol ke perempuan nie camtu?meh kite tengok situasi apabila seorang lelaki dan perempuan nak makan nasi di restoran..ngeh hehe :D

Lelaki

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan,teros masuk
3. Ambik Pinggan yang paling atas
4. Ambik nasi
5. Ambik Lauk (biasanya paling banyak 2jenis)
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis/kuliah/rumah
10. lepak2/pegi surau/isap rokok/tido



Perempuan

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu (jika berdua atau lebih)
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
30. Sampai depan kaunter “berapa?”
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis/rumah/kuliah
62. Ambik beg makeup lagi


-kredit untuk forum scukz...diolah semula oleh epol-


komen aku : hehe ada betol gak kan??walaupon tak semua perempuan cam kat atas nie tapi memang perempuan dah dijadikan lebih kompleks & cerewet berbanding lelaki..ape2pon tanpa perempuan siapalah lelaki kan?hahaha korang rasa camne lak? peace :D


20 comments:

Invisible^third^eye berkata...

alahai...mmg begitu lah fitrah kejadian alam. wanita adalah pelengkap kepada lelaki. macam kari dan santan. tanpa santan yg rasa nya lemak itu, rasa rempah kari tak akan naik....macam tu lah lelaki dan wanita. kan epol kan?

Saimal berkata...

wow..byk sgt ko tulis psl pompuan tuh n mcm da ade unsur2 mitos dlm tu yg membuatkan mata aku hampir naik juling..haha

aH Lian~ berkata...

kompleks cerewet sgt ker?
tak kompleks ler nak makan...
lain ler kompleks nak suping ape dekat suping kompleks...
muehehehe...




p/s:cik ian mengarut shj!

epol berkata...

invisible^third^eye
~cam yang dicakap..taanpa perempuan siapalah lelaki..ngee~

saimal
~haha..memang nak kasi sampai juling pon :p

cik ian
~hahaha..memang la tak sekompleks shoping kompleks..tapi kalo perempuan pegi shoping pon sgt kompleks gak kan??hehehe :p

yIpPie fAraH berkata...

oh.. tdk la sebegitu kompleks kot.. certain pompuan je la.. =p

fana berkata...

iskk nasik lemak coco crunch ni...
kalau dh put it into words, mmg la nmpk cm complex....
Cuba para lelaki buat xtau je, xde la nmpk complex pn...
Heheheheh.....;p

Lina Chan berkata...

huh~ nmpk sgt lelaki suka perhatikan kami2 ini, kaum wanita..

:)

tu bukan kompleks la..
tu namanya teliti..
takkan nak makan kat pinggan yang kotor..
ye tak?

epol berkata...

wow3..semakin hangat dan membara entri kali nie..haha

farah
~sememangnya dinyatakan 'tak semua pompuan'..:D

fana
~hehe..well,lelaki selalu memerhati..ngee~

sis lina chan
~ye saye setuju dengan anda..hehe
tu la bagusnye org pompuan...walopon dalam pandangan lelaki pompuan itu kompleks tapi tanpa pompuan camnie jgn harap lelaki nak survive..(sebab lelaki byk yang sambil lewa dan malas..itu fakta :p)..apepon terimalah pompuan itu kompleks..hehe :D

Sarah Syahira Shahruddin berkata...

yes. admit it. tapi itulah yg membuatkan perempuan tuh special ye x? kalo laki cam tu.. agaknya x lelaki lah beliau. kalau pempuan x cam tu xpempuan lah beliau =)

perempuan slalu mkn lmbat =)

eD berkata...

"perempuan slalu mkn lmbat"

Biar aku tambah. Macam siput.

Semalam aku keluar dengan si gadis, aku habis dalam setengah jam, tapi dia habis dalam satu jam. Gila lambat.

Nasib baik gadis. Kalau lelaki buat camtu memang aku tinggal je makan sorang kat kedai tu. :P

Sarah Syahira Shahruddin berkata...

okei. kena control skit beb makan. dah fitrah insaniah perempuan sebegitu =) hot topic to be discussed =) hah.

epol berkata...

farid
~terimalah kenyataan yang sebenar..'si gadis' anda makan slow tu mungkin sebab makanan yg anda makan tu tak sdap kot..nak kne control ayu lagi..lol~

sarah syahirah
~haha..mmg terbukti anda mkn perlahan (kat d'limau nipis aritu)..tapi ade je pompuan mkana sgt laju..(kalo makan tanpa mengontrol keayuan..kan kan kan?? :p )

helena's berkata...

ini dinamakan teliti epol..hehe perempuan memang sgt teliti sebenanye tak kire dalam ape jua keadaan,tp ade jugak pompuan yg cam statement atas tu..

Malin berkata...

ello En. Epol. hehe~
saje jenguk2 mmber En. Amar nie..
then rase trpanggil plak nk comment pasal "perempuan itu kompleks" nieyyy..

aiyakk.. yg pasal pmpuan tuh, aku setuju 60% la. hehe. but xsemua kot pmpuan cenggitu yeee..

pastuh comparison yg En. Epol wat tuh cm nak cakap pmpuan neh cerewet jew.. kompleks tuh cerewet kew? heh3.

tu je =p

epol berkata...

helena
~haha..seperti dikatakan..pompuan tetap kompleks (dari segi ketelitian termasuk juge)..tapi yg tu wat org pompuan nie sgt terlalu mengambil berat tentang semua perkara walaupon hal yang kecik..kan kan kan :D

Malin
~cerewet itu yang membuatkan pompuan kompleks..cuba dia tak jadi cerewet..kita panggil dia simple..ngeh ehhe (tapi bukan ditujukan utk semua k..:D)

Malin berkata...

hurmm, cik Epol, tu a kelebihannye perempuan :P but some guys do like pmpuan2 cerewet ni, coz it may show that the lady tuh lagi feminine, graceful,blablabla, but xsmpai tahap *gewdik* lar..hehehe..aite? :)

Framestone berkata...

betul tue huhuhu

epol berkata...

Malin & framestone
~rambut sama itam hati len2..hehe (**tak suke pompuan yang 'terlalu' cerewet :p)

Tanpa Nama berkata...

amboi2....pompuan makan lambat tu control ayu r eh? walopon mulut pompuan sekecil duit 5 sen n mulut lelaki sebesar duit 50inggit?
walopon prot pompuan besa tyr beskal budak2 n prot laki besa tyr treler?
1. rase2nye pompuan skrg mne de nak cover2 dpn laki dh tyme mkn.zmn skrg zmn pompuan dah reti pikir...mengisi prot yg lapa lg bes dr menahan prot yg lapa utk seorg laki yg xmembawa pape fedah.

2.kalo anda xley trime kekompleksan ini,maka gay lah anda....hahhahaha

3.myb pompuan bkn kompleks.tp cume berpikiran jauuuuhhhhh gile.....je.
n sumtyme 'berpikiran jauuuuhhhhh gile.....' ini utk kebaikan org yg dye syg jgk...;)
lu pikir la sniri beb.

-nabila dlimau nipis.mkn slow sbb mmg jnis mkn slow dr azali....

epol berkata...

nabila d'limau nipis
~tersenyum jap bace komen daripada anda..haha :p

1.mmg betol pompuan skang dah lain..tapi betol ke kalo pompuan tu makan depan laki dia dah tak kesah 'melahap dengan rakusnya'..hahah bkn ke kebanyakannye secara otomatik makan dengan penuh kesopanan (ala2 control ayu)..hehe tak salah pon lelaki lagi suka pe..hehe :D

2.owh sudah tentu saya terima..entri nie cuma nak tunjuk je betapa pompuan tu agak kompleks dan terlalu teliti dalam wat sesuatu kerja..kan bagus tu..hehe :P

3. kalo 'berfikiran terrrlalu jauhhh' takot2 tak tersampai aje...sedangkan yang depan mata di abai tapi benda yang jauh plak yg nampak tak balance gak kan..hehe

nway,best la komen anda nie..ngee~