kepada mereka yang sedang mencari pasangan


release tension jap..hehehe :p


aku ada terbaca satu soklan psikologi dalam mencari pasangan..so kali nie aku nak share ngan korang..korang rasa pasangan korang tu camne..:



Ada 5 perkara berlaku serentak.

1.Air mendidih kat dapur.

2.Air paip melimpah kat bilik air.

3.Bayi menangis.

4.Telefon berbunyi.

5. Ada orang ketuk pintu.


Kalau anda diberi pilihan, apakah perkara yang anda akan 'settle' kan terlebih dahulu?

Anda dikehendaki untuk susun perkara 1 ~ 5 tersebut mengikut kepentingan dan keutamaan yang anda fikirkan.
Semua perkara tersebut mestilah diselesaikan.
Susunlah ikut perkara yang anda rasa lebih penting untuk diselesaikan dahulu.

Bayangkan anda sedang mengalami keadaan seperti itu sekarang.

Fikirkan dan timbangkan, apakah perkara yang anda akan selesaikan mengikut keutamaan anda.



dah puas berfikir??hehehe

Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang anda berikan?

Baik, mari kita semak jawapan anda...
apakah ciri/sifat/perkara yang anda utama dan pentingkan dalam memilih pasangan anda.


* Kalau anda memilih untuk menutup air medidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan 'si dia' untuk membimbing anda.


* Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air : menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.


* Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis : menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.


* Kalau anda memilih untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi : menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.


* Kalau anda memilih untuk membuka pintu : menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.



-kredit kepada pereka soklan nie-


agak2 same tak dengan kehendak korang??haha ape2pon sekadar suka2 je..jangan amek kesah sgt yek..ngee~~ :p

13 comments:

helena's berkata...

cik hel pilih air mendidih!ehe jujur ne..

bagus entry ne!

aH Lian~@cik ian cumel berkata...

tak bace jawapan pun,
cik ian terus nak pilih ke-5,
sebab nak suh dia buat no.1,2,3,4
tu...lalala

p/s:tak menjawab soklan ker?

AkuAyie berkata...

Ada perkaitan gk.. cun.. haha

tuKang tuLis berkata...

ehemm...
ade kbnaran d situ...
tuKang tuLis jwb aer mnddh..
mstila kne ttup air mnddh dlu kuwt..
kang tbakor plak umah den..

fana berkata...

Ahakss...
Saye memilih utk memujuk bay menangis...x sanggup biar baby nangess....Hehehehe....
pas2 angkat fon, pas2 tutop air mdidih, pas2 bukak pintu.....
Hikkss....ttbe dok citer kt sni plakkk....Hahahahaha

mYshah berkata...

aku plak pilih baby nangis. thah2 die dlm bahaya nanti mati plak kan...
pastu baru tutup api, tutup air, then jumpe kejap org yg datang tu untuk bagitaw tunggu jap nak jawab call~haha~

btol juga. mmg aku mementingkan cinta n kasih syg ^^

Farah Adila berkata...

haha.. best2..

bee berkata...

b pilih telefon b'dering..bkn pe org kol tu sememangnya mustahak...

et berkata...

owr...
begitu rupenyer ciri2 yg akakn ku cri ya...
hak3...tepon2...penting tu...

epol berkata...

~hehe..ape2pon sumer tu ade kepentingan gak..kalo leh wat serentak lagi bagus kan??kui3

**actually dah jawab tutup pili dlu..hehhe :p

tuKang tuLis berkata...

wahaha...
*mementingkan harta & kekayaan???
betui ker? hehe

AkuAyie berkata...

ahaha..kantoii..
aku jawab baby dulu.. Sambil pujuk2, hangkut baby, bukak pintu "tunggu jp ya kawan", angkat tepon, tutup api, tutup air.. =D

kalau nk buat semua serentak, aku bukan Supergirl nk lakukan sebegitu...
Hahaha...

cIk JanNah berkata...

hurm...
nak plih air mendidih la..
;)

*mementgkan keselamatan n bimbingan??
hahaa..
selamat ke??

adoyaii~