Tanjong Katong..airnya biru





Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...


tajuk entri kali nie takde kene mengena dengan Tanjong Katong (yang entah kat mana tempatnye) cuma sekadar petikan lirik lagu 'Nak Dara Rindu' nyanyian Allahyarham Tan Sri P Ramlee..sure ramai yang da tau kan dari cerita apa lagu nie..yeahh layan lagu klasik siket hari nie...hehe


Bila dengar lagu nie...teringat plak aku kat kampung halaman yang terchenta, Kg Telaga Papan, Pasir Puteh, Kelantan..huk3 walaupon skang nie aku dalam mood exam tapi dalam masa break 5hari sempat gak aku balik kg..bukan ape lepas nie da susah da aku nak balik kampung. (sebab start akhir bulan nie aku dah kena latihan industri selama 2 bulan setengah dan teros sambung sem baru..huk3)

pas nie lama la aku nak bersama ngan mak ayah yang terchenta,merasa masakan mak aku yang semestinya enak2 lagi cedap2,bergusti dengan adik bongsu aku (yang dah makin membesau dengan sehatnye), jadi cashier kat kedai runcit dan menyakat lembu2 nenek aku yang cute lagi manja..wah,pasti kerinduan aku pasni...nie le idop seorang perantau..(dengan iringan lagu sedih klasik)













-sekadar beberapa pemandangan rumah di kampung-

4 comments:

cIk JanNah berkata...

cop2...
ape kne mngena lgu nak dara rindu ngn n3 kg halaman tuh???

hik3..

;)

helena's berkata...

hahaha,,baru nak ckp cikjanah da tolong ckpkan,,ehehe pe kene mengenanye?

ala epol kan laki,,laki kene kuat,,kuat sikit!rindu kasik tebal lagi,,hikhik

epol berkata...

cik jannah
~kene mengene?hahaha mmg kalo tgk liriknya lansung takde kene mengene tapi bila dengar je teringat kampung..mungkin sebab ayah minat cite p ramlee kot..heheh


cik hel
~lelaki sememangnye kuat..ngeh hehe saje je nak xpress feeling kat blog..

cIk JanNah berkata...

owh mcm 2 eh..
alahai homesick nieh~

;)