sudah jatuh ditimpa tangga..apsal tak excalator skali yang jatuh??


Semester ke 5 tahun akhir aku di UPM memang sgt2 mencabar..bukan saja dengan bebanan assignment + subjek2 tough + final year project yang mendatang(duh!)..tapi aku ditambah jugak dengan dugaan baru..hari2 tanpa internet...arghhhhh (sambil menyepak pasu bunga kat blakang bilik)..


disebabkan aku 'dicampakkan' ke bilik aras bawah (entah kenapa pihak pengurusan kolej yang cam cilake & gatal2 buat pengurusan semula bilik baru utk mereka yang takde roommate..wtf!!)..aku tak kesah pon dengan bertukar bilik nie tapi yang jadi tak bestnye bila bilik baru aku nie tak dapat kemudahan wifi (sebab cuma ada satu aje utk satu blok)..oleh sebab bilik aku plak bilik yang paling bwh so mmg harapan aje la aku nak mengakses internet kat bilik sendri..huk3





-laman sesawang facebook yang berejam utk load..apa neraka??-







-1Mbps??-



nak tak nak..terpaksa la aku menumpang bilik kengkawan yang lebih dekat dgn wifi..hari2 yang semakin suram tanpa internet...huk3

8 comments:

Indera berkata...

at least kamu masih boleh buka laman sesawang MukaBuku.

di kolej aku, semua tuh dah di banned oleh pihak kampus.

FB,FS,tagged,youtube,web tv cam tv3,8tv,and all downloaded @ personal backup storage application cam 4shared, mediafire, etc,etc

yg tambah besnyer...

kitorg duduk jauh dari bandar, kawasan agak pedalaman..

MISZ NaNa berkata...

huhu....same je di kampusku....
tp nasib telah diselamatkan oleh celcom
walaupun kadang-kadang celcom buat hal jugak

amarzaudi berkata...

bersbr la abe epol..
sesungguhnya..
pinta bilik ku sentisa terbuka kalu demo nk mai singgah nk berinternet..

DilOt berkata...

ape kate gi beli broadband ke..hehe..xdela mati kutu atau asyik lepak blek membe je...:D

sAzUwI berkata...

patut ar ko dah slow post..

relax2..mgkin dah tiber time ko kener stadi hard kot..no more tenet..

tp maner bleh idop tanpa tenet..tol tak?

eD berkata...

In Keio University, internet access is restricted to only Wiki, offline library and UNIX terminal.

At least you can open up half a page from a website. :P

Personal backup storage is used mainly to store and download illegal file. Blame the pirates.

Bro, beli broadband aa. Kongsi dengan housemate.

adol berkata...

huhuhu, teruk betul... biasa la malaysia.. bab2 internet nie lemah lagi...

Nazz@Purple berkata...

ha kalau nak beralih ke broadband jangan pakai celcom broadband..sesungguhnya pasti lagi kecewa..