ada apa dengan SETEM



Bukan senang nak wat aku ketawa + tersenyum kalo tgk wayang filem melayu...

oleh sebab filem nie diarahkan oleh Khabir Bhatia (well,aku rasa dia seorg pengarah yang brilliant)..since aku tgk cite SEPI dan ape yang aku komen kat entri dlu..aku tak teragak2 nak tengok citer terbaru arahan beliau nie...

Kali terakhir aku leh ketawa gile2 tgk filem komedi melayu cuma "Lagi Lagi Senario" aje..pas tu cuma leh senyum2 aje (tapi bukan untuk citer A Razak Mohaideen..lawak basi + syok sendri :p )

Dari segi elemen komedi + aksi + drama mmg aku leh bagi 2 ibu jari ke atas (2 thumbs up)..tgk poster aje pon dah wat aku tak sabo2 nak tgk cite nie (dgr geng bakso + geng thosai pon aku dah rasa nak tergelak..lol)..

Afdlin Shauki + Shatiya sememangnye mampu buat aku tak kering gusi tergelak..mmg lawak cam natural..tak dibuat2..ditambah plak dengan Bront Palarae aka pembunuh upahan yang berhati kering yang agak menjadi (ade sikit2 adengan dalam movie "Wanted")..dan jugak Mr Lim aka Boss Piranha yang cakap loghat Penang..(cina cakap Penang??lol) ape2pon semua pelakon bawak watak diorg denagn 'menjadi' dan bukan dibuat2 (kalo korg tgk citer A Razak Mohaideen sure paham :p)

aku tanak review byk2 sal cite nie pasal tanak spoil..hahaa pekata korg tgk sendri citer nie..SERIOUS puas hati...heheh :D



9 comments:

CikYana(",) berkata...

mau tgk gk cite ni

uwaaaaaaaaa

helena's berkata...

yeke,,epol bace entry awak rasa nak tengok pulak..

epol berkata...

cikyana
~tgk jgn tak tgk..ngee :D

cik hel
~tu pasal kne tgk..baru tau..hehe

Indera berkata...

epol, aku suda tgk owh.seyesh best gila!

eD berkata...

nape almost every Malaysian film adalah cerita lawak? -_-"

epol berkata...

indera
~hehe kan da kate

farid
~nak wat camne..citerasa org malaysia..even org luar pon 2x5...org tgk wayang utk santai aje
**mung pernah ke tgk filem malaysia yang berat??1957:hati malaya :P

amarzaudi berkata...

TARBAEK...

et berkata...

setem bez yep..ni yg bkobar2 nk g tgk nih..lalalaaa~

Framestone berkata...

he..23x cam best je huhuh ..bro nk tgk..tp xde masa lagi