G.I Joe: Kebangkitan Si Tedung...BOOM!! BOOM!! BOOM!! (bunyi bazooka)


Whoaa...2 filem dalam seminggu??..agak menggila gak aku tgk wayang minggu lepas..hue3 :p

Apa yang aku leh kata dengan filem nie sekadar OK aje la..not so bad but don't expect more for it..Citer yang mengisahkan sekumpulan askar yang digelar G.I Joe berhempas pulas untuk mempertahankan dunia dari serangan The Cobra yang berjaya mendapatkan senjata pemusnah 'Warhead'..GI Joe merupakan sebuah special squad yang dilengkapi dengan pelbagai senjata dan kelengkapan perang yang canggih dan terlatih..

Anyway, citer nie mmg full of actions sampai korang rasa takde masa nak menguap (sebab 80% citer nie tembak menembak,bertumbuk,berterajang,bom sana bom sini)..bagi korang yang sukakan citer perang dan action movie akan terhibur jugak la sambil makan pop corn...hehehe

ape2pon plot citer dan kekuatan karakter still kureenggg sket tapi berjaya diselamatkan dengan aksi bergasak2 tadi...tapi agak menghampakan dari segi audio dan bunyi sebab terlalu bingit dicampur dengan byk adengan ngilu2 besi - bile pedang bergesel dengan pedang......gigigigi (sambil gigi tergetar2)...dan mungkin korang akan rasa terganggu sket sebab banyak sgt flash back dalam citer nie (yang korang akan rasa tak perlu pon takpe )

Kalo korang pernah tgk citer Transformers (tak kire la Transformers 1 ke 2) korang akan rasa CGI bagi file nie agak kurengg sket dan korang akan rasa cam tgk kartun ala2 Transformers:Beastwars aje teknik CGI nye...hehehe
bagi budak2 skolah & mereka yang jarang tengok citer berCGI tinggi+superb akan rasa citer nie sangat WOW!! dan BEST GILER tapi bagi mereka yang dah biasa dengan citer2 bergenre camni mungkin akan rasa so-so dan boleh layan aje la...


so,kalo korang rasa nak tgk citer nie pon tak salah..apepon,still fun and interesting...



p/s: antara sebab aku tertarik dengan filem nie,The Baroness..hehehe :p

5 comments:

Framestone berkata...

he..23x not bad huhuhu

bro mybe xg tgk cite nie atas sebab2 yg xleh nk dielakan...

lagipun bulan nie dah beberapa movie bro dah tgk..tgu gaji je la nnt

cIk JanNah berkata...

mcm besh..
later nak tgk la..
;)

Ejat_Aramaiti89 berkata...

hahahah!!!!!!!!!taknak bace entry hang...aku baru nak tgk pas balik dr sabah neh....xmo spoil!!!!hahaha

epol berkata...

bro framestone
~haha...jgn tgk movie byk sgt bro..nanti addict :p

cik jannah
~tgk jgn tak tgk..(kalo ader duit lebey :p)

ejat
~opss..ko dah terbaca sket kan??aku tak salah :p

eD berkata...

Storm Shadow is such an emo kid.

Jadi jahat atas sebab yang....emo. Hahahahahaha =))

Seriously, jalan cerita memang banyak flaw. Nasib baik action menarik. :P