konsistensi diri..susahnyee


whoaa..dah dekat sebulan tak jenguk blog yang kian bersawang nie..huhu nway pekaba sumer?:D


kali nie aku nak citer pasal konsisten..opss kenapa perlu konsisten?kalo tak konsisten tak bley ke?susah sgt ke nak konsisten?

bagi aku la..nak konsisten nie bukan sume dapat wat..tgk je motivational poster aka patrick starfish kat atas tu..kekadang terasa cam aku pon lebey kurang aje ngan patrick boyot tu..lol

senang cakap..kita tiap2 tahun dah set azam baru..semangat baru..dan segala2 yang baru untuk wat suatu perubahan dalam diri..tapi biasalah lah nak konsisten & istiqamah dalam sesuatu perkara tu bukan senang..kekadang banyak sgt menda nak achive sampai benda yang lebih priority dah tertinggal..nak salahkan sapa?hehehe

antara menda2 yang aku susah sgt & cuba utk konsisten :

1. siapkan kerja alias assignment dalam masa yang diberi (standard : last minute kerja)

2. excercise alias fitness alias bersukan..(kalo aku miss sehari@2 hari sure berlanjutan sampai seminggu..duh)

3. makan dengan berhemahnye (aku sangat raksasa bila aku lapar)

4. berblogging (bukan priority tapi kekadang bile rasa nak berblogging je ade je problem)

kalo nak kira konteks konsisten nie luas,nak cite pasal aku pon leh panjang berjela2..so korang rasa camne untuk kekalkan tahap konsistensi diri?kongsi rahsia ke?

7 comments:

Alamfanacinta berkata...

Perghhh lame siottt x update blog anda ini....Heeee..~

Konsisten?? saye juge adelah sorg yg sgt tidak konsisten....
Tingin gak nk tau rahsia konsistensi org laen...:)

amarzaudi berkata...

hahaha... xde hal la pol..
keje anak2 alam ni mmg laen .. suke bt last minute.. bersukan? sekali sminggu da ok(koko softbol)... makan selagi mampu.. jagn hidup utk makan.. then BLOG.. yeah.. aku da ade smgt baru nk berbelok ni..hahah

Ejat_Aramaiti89 berkata...

muahahahaha....

okke aper wat assignment last minute???yg penting siap..muahahaha

kadang2 keje last minute result lagi gempak

Indera berkata...

aloo epol.lama seh tak update.
btw okay gak kalu ada things to do list tu. tau apa nak dibuat.

makan ngan berhemahnya? mesti ko haloba nih.hahahaha

epol berkata...

alamfanacinta
~mmg lame sgt tak update..sebulan skali aje..huhu **tgah menunggu idea org len

abe amar
~sofbal je x ckp..jom jog bersama abg sohok ke stadium tiap2 ptg :p

ejat
~keje last minute gempak?? (sambil mengangguk kepala tanda setuju :p)

indera
~sememangnye blog nie dah lama tak beroperasi..hehe :p

pasal to-do-list tu mmg patot wat (tapi jgn jd cam patrick :p)

pasal mkn lak??huii susah nak cakap..susah nak ubah tabiat mkn..:p

amarzaudi berkata...

bules ajer...
ade bran ko nk round upm ngn jog??
o jog smpai mines???

DilOt berkata...

keje last minit biasenye dpt markah tinggi..haha..sbb mase tu la idea dtg mencurah2..