baby, you got "PWNED"!!


PWNED??menatang apekah itu?sejenis kuih tradisionalkah?atau sejenis minuman yang dapat menghilangkan dahaga dikala kehausan?no no no no..bukan tu yang korang pikirkan..bagi gamers istilah PWNED nie mmg lumrah dan biasa sgt dah diguna pakai..lagi2 kepada DOTA gamers @ Dunia Orang Takde Awek..lol :D..

PWNED nie originated dari perkataan OWNED (sebenarnya misspelled dari perkataan OWNED tu sendri)..maksudnya 'dikuasai @ dibelasah oleh seseorang"..contohnya "i got pwned" boleh gak di translate cam "aku terkena" @ "aku terkantoi" @ "wa kena beb!!"..lebih kurang camtulah maksudnya..

untuk penjelasan lanjut leh la korang layan kelip video mamat yang aku amek dari YOUTUBE nie..agak kelakar gak la penggunaan perkataan PWNED yang dia nak sampaikan.lol



so,nak jadikan cerita..semalam aku & da gang plan untuk makan besar di Hartz Chicken Buffet Restaurant di Berjaya Times Square..korang boleh tgk entri terdahulu "Pabila Diriku Rasa Raksasa"....biasa lah..kalo dah plan nak makan besar nie perot kena la kosong abis..semua tak makan dari malam semalam sebab nak pulun gila2 untuk makan macam raksasa (jgn tiru tabiat gelojoh nie :p)..

bila dah perot kosong ,hati yang dah makin tak keruan nak meratah ayam2 goreng & ayam panggang...tapi apekan daya,hasrat kitorang akhirnya berkecai..Hartz Chicken dah gulung tikar!!?? arghhhh!!!!! (sambil masing2 menghantuk2 kepala di dinding dan lantai)..restoran dah tinggal plywood2 putih aje..memang kami dah di PWNED idop2 dgn Hartz Chicken..(agaknya diorg bankrupt sebab para raksasa yg makan tak hengat dunia sampai diorang rugi:P)

**kekecewaan kitorang di "PWNED" berakhir dengan makan dengan lahapnye di KFC..semua amek set Dinner Plate..(dasar kempunan tak sudah :p)

p/s: x berjaya nak amek gambar sebab semua balik dengan kecewa.. (-_-)

5 comments:

::alwaniamalini:: berkata...

hihi you got pwned!!! :P

epol berkata...

alwaniamalini
~erghh..sgt sakit ati di pwned.. :p

Framestone berkata...

dulu selalu je wat pwned..tp skrg x..org pulak wat kat bro cam tue

out of topic--> he...23x entah la ade yg terbukak ke x... sellaunye yg bercinta nie sume nmpk yg baik2 je

teh berkata...

hahaha
aku baru jek tgk video nih
klaka giler
hahahah
lawak2

ekin berkata...

hua3..epul kne pwned!!
tu ler len kali jgn telalu beharap pd suatu y x pasti, sediakn back up plan.
~besedarhana dlm kehidupn. mkn bile lapo, n nikmati ape y kte mkn. BKN MKN IKUT NAFSU. balance ur diet