mungkinkah 'pathetic'



Biasa dengan perkataan 'pathetic'?pathetic nie menggambarkan perasaan yang 'kesian' disebabkan kelakuan seseorang.provoking or expressing feelings of compassion or pity..

kekadang tu memang kesian ngan jenis manusia camnie..tapi nak wat camne kan?rambut sama itam ati lain2..hehehe kalo takde org pathetic pon tak syok gak kan?so camne yang leh kata pathetic nie??


situasi 1

wak dol : oit mek,ko dah makan ke blom?

mek budu : aku dah makan,ko nak belanja ke?jom la belanje aku mkn...sure aku mkn!! (sambil menunjukkan reaksi muka yang excited dan tergediks menagih utk dibelanja)

wak dol : ............ (diam jap)

meter pathetic : 2/10





situasi 2

Ali sedang bercerita
pasal dia breakoff dengan ex-girlfriendnye kpd John dan Sam..dengan tak semenemene si sam menyampuk

Sam : ko nie mmg dasar laki tak guna..padan la minah tu dumb ko!! warghhahaha (sambil gelak giler)

Ali : @$%*
meter pathetic : 7/10




situasi 3

Matt : wei,aku risau arr..tak leh study arr dowh..study tak paham la..tu pasal aku tak leh jawab exam td..aduii..

James : yeke?nape ko tak leh study?smalam ko tak kuar bilik bukan ko study ke?

Matt: tak de arr..aku main PES ngan DOTA ngan rumet aku smlam..bukan ape aku tak paham la note tu..(sambil tersengih2 cam kerang busuk)

Matt : errrr
meter pathetic : 8/10





situasi 4

Sally sedang meluahkan perasaannya kpd sahabat karibnye, Norah

Sally : Nak marah betol aku kat pompuan celaka,sial,menatang,^@%$,$#*&* (dan di tapis2)

Norah : eh kau,asal lak nie??melatah semacam apesal?

Sally: ye la..mana aku tak marah, ade ke patot diorang provoke aku kat facebook..memang babi la diorang..

Norah : ala facebook je pon..rileks sudeh

Sally : ahh..diorg low mentality..takde kelas punye pompuan...aku nie keturunan baik2..bijakpandai..cantik menarik da boom (dan kata2 yang agak angkat bakul)

Norah : ye ye (ala..ko pon same je..LOW MENTALITY)

meter pathetic : 9/10





situasi 5

Santos dan Eduardo tgah berborak serius dan tetibe Gabby yang suka buat lawak tak jadi menyampuk

Gabby : wei,ko tau tak tadi aku makan nasi 3 pinggan..sume awek pandang aku..hahahaha lawak giler!! (sambil ketawa sampai nak kuar air mata)

Santos & Eduardo : (memandang Gabby dengan mata membunuh)..celaka wat lawak tak jadi..hamlau

meter pathetic : 10/10



mungkinkah pathetic?aku?korang?atau si polan dan polan2?? korang rasa cukup patheticke org camnie? hehehe :p

11 comments:

cik ian@aH Lian~ berkata...

sedikit pathetic
la epol~

ije berkata...

euww.. agak pathetic.. haha.

::alwaniamalini:: berkata...

situasi 5 sangat pathetic haha..sian dia, wat lawak x jadi huahua...

DilOt berkata...

yg 5 tu..dh mcm minta simpati lak..lawak x menjad

pearl berkata...

pathetic ngn situasi ke4...xtaw nk ckp pe~~speechless~~

eD berkata...

apakah semua ini -.-"

epol berkata...

cik ian
~hehe..byk gak rasa

cik ije
~(angguk kpala)

cik alwani
~serius..tak suke org yang melawak camtu

cik dilot
~simpati yang mendatangkan penumbuk..hehe

cik nan@pearl
~yeah..very much

cik ed
~anything wrong?

Framestone berkata...

bro dah besa dah jumpe he...23x

bro pun takut gak jd cam nie...so selalu senyapkan diri je la

out of topic--> bro x men la along ceti...xpasl2 je.. korg sume leh jumpe bro or layan blog bro nie

www.broframestone.com

helena's berkata...

kelaka betul situasi 5 tu..haha

Tanpa Nama berkata...

anda tidak boleh d percayai lg..mgumpat psl aku trang2..tq epol..so pathetic..but i've my own reason..manusia bile mrh mmg ckp xpkai otak..sbb tu die jd gtu

epol berkata...

tanpa nama (walaupon aku tau sape :p)
~tak pernah nak mention kat sape2 & tak tuju kat sape2..kalo mkn cili tu trase la pedasnye..

**bila marah yang tak pakai otak lagi la pathetic..sorry to say