aku mengidam nasi goreng 'kucing'..aumm!!

Photobucket



Assalamualaikum & selamat sejahtera semua..hari nie aku nak bercakap tentang kucing..yeahh kucing...haiwan kecayangan ramai yang mampu membuatkan seseorang tu nak membelai2 dan ber kuci2 dengannye..yeahh..sungguh bertuah haiwan bergelar kucing nie kan..

bagi korang cute tak kucing kat atas nie?ouh sgt cute kan..kat umah akak aku byk betol kucing ala2 cute cam kat dalam gambar nie (gambar ihsan aku sedut dari google..bukan hakcipta sendrik..nget3)..bagi mereka yang suka kucing,sure terasa nak 'mengucing angkatkan' kucing cute miut cam kat atas nie...yeye,sungguh cute kan..


sure korang pon akan tertanye2 jugak ape kaitan tajuk entri aku kali nie..opss..jgn korang pikir aku nie seorang penggemar masakan berasaskan kucing..uwekk (aku bukan binatang hyena nak meretedarah kucing2 nie)...aku agak rasa nak menyepak terajang salah sekor dari kucing2 yang abg ipar aku bela kat umah dia nie..(aiyoyo sunggoh kijam aku nie)..


aku memang suka sgt 'hasil karya' yang kucing2 kesayangan abg ipar aku nie hadiahkan kat aku...'Cakaran Manja' yang singgah chantekk punye kat Motorsikal Yamaha Lagenda aku memang membuatkan aku nak cabot je kepala kucing2 nie (yang aku sendrik dah lupa apa nama2 manja kucing2 nie)..





Photobucket
-nie le hasil karya 'Cakaran Manja' khas istimewa untuk aku..Chantek kan??cam setan-







Photobucket
-nie le suspeknye..tgk muka pon dah evil gile (dia tgah bajet wat muke samseng)-



marah2 pon tak leh wat ape gak..benda da nak jadi..sabo ajelah..tapi tu tak bermakna aku membenci haiwan comel bernama kucing nie..tapi mungkin akan berlaku kalo ada kes2 yang mampu menyirapkan darah aku cam air sirap..huhu..

dalam kepala aku mmg terasa gak nak wat nasi goreng kucing cam dalam videoclip nie huarghahaha (dengan gelak jahat)..tapi tu perasaan aje..aku still ada sifat kasih kepada binatang...kepada kanak2,ibu2 mengandung dan mereka yang lemah semangat,diharap jangan tengok video yang aku sedut dari 'Tiub Kamoo' nie yek..





p/s:binatang juga hamba dan makhluk Allah..janganlah bertindak kijam kepada mereka..(ayat nak sedapkan ati :p)

nak cakap ape..?gigit jari lah!!!

-pakcik puyol bersuka ria menjulang piala-



Akhirnya selesai sudah hati aku nie berdegup laju..semata2 kerana match pagi tadi..Barca menang gak UCL dengan gol 2 berbalas kosong..huk3 (sedih2)

Tapi aku memang tak letak harapan sangat kat Man U utk menang sebab masing2 mmg team yang powa! (power)..kepada team2 lain yang asyik menge'boo' Man U satu nasihat je..cermin2 dirilah dulu..hehehe (at least leh beraksi final tu kire orait la)..

apa yang aku cukup rasa tak bestnye
bile persembahan Man U pagi tadi agak 'lemau'..memang kena terima kenyataan jugak tu..terlalu nampak emosi yang tak dapat di kawal (lagi2 si Ronaldo yang tak puas hati dengan pak cik Puyol..sian kat org tua tu :p )



takpelah Man U..bak kata Wonderpets "Apa yang penting..kerjasama!!"..hehe next season ada lagi..Good Luck!!!



Photobucket
"At times Barcelona can make you look silly because they keep the ball so well,'' -Ryan Giggs

iklan juga membawa nostalgia

tengah2 aku kebosanan bertapa dalam bilik (sebab takde rancangan tv yang nak ditengok)..tengah godek2 tiub anda..terjumpe lak iklan2 lama yang zaman kocik2 dolu2..hehe



IKLAN 1 : sabun basuh trojan

-ape yang aku igt sal iklan nie bila pakcik tu jadi tong sampah dan khatijah tan cakap 'wiraku'..hehehe-




IKLAN 2 : iklan planta 1992

-aku suka tym dia makan roti tu..nampak sgt cedap..hehe (masa nie aku baru umur 3thn)..haa tapi mmg aku rasa aku igt iklan nie)-





IKLAN 3 : axion

-mmg antara iklan yang top kat tv dolu2 (siap terhafal lirik..hehe)-





IKLAN 4 : KFC

-kalo tak salah aku budak laki tu Nas-T pelakon cerita 'Kami'..tp mmg igt gak lagi iklan nie..-




banyak lagi iklan2 lama yang berlonggok kat youtube..skali skale tgk cam best jugak mengimbau zaman kocik2..hehe :p

ouh laptopku yang kucintaiK!!

amacam?ensem lagi elegan tak laptop aku??memang bergaya laptop aku nie...dah hampir 3tahun dah bersame ngan aku..pengalaman pahit manis macam2 ada..

tapi ye lah...tak sumer barang yang kita beli tu tahan lama..aku tak kata le laptop aku nie dah jahanam sampai tak leh pakai teros..tapi sejak 5-6 bulan kebelakangan nie dah makin menjadi2 gilanya..makin hari tahap kemerengan dia pon makin kritikal..memula dengan dvd drive tak leh pakai..pastu cepat overheat..skang nie lak nak start windows cam sipot..ntah berapa ratus kali aku format pon still same gak..adoyai!!!

ade ke aku nie terlalu kasar dengan laptop aku ni??tak jugak

ade ke aku slalu mencucuk2 pendrive yang ada ternak virus2 n cacing2?tak slalu gak

ade ke aku men game ber 'begedung nergedang' sampai nak tercabut button keyboard?stakat dota aje la..


arrghh..tensyen nye aku!!!!


Photobucket

Pak Cik Fergie menang lagi


dengan seri 0-0 dengan Arsenal malam semalam..Man U sekali lagi mencatat kemenangan sebagai juara liga EPL..oyeahhh!!



ape2pon perjuangan belom selesai lagi..masih tinggal satu lagu Juara di sebelah Sepanyol,Barcelona untuk merebut piala Champions League di Rom,28hb Mei nie (tak sabar2 nak tgu)..



kepada fan liverpool..cuba lagi lah season akan datang..hahaha :p

wahai politikusku di Perak

Photobucket vs Photobucket


bosan rasanya bila politikus2 yang mengutuk dan bergaduh sesame sendiri..masing2 nak menegakkan merekalah yang berkuasa..merekalah yang betul..sedar tak yang amanah dan tanggungjawab yang diberi oleh rakyat kat mereka2 nie bukan semata2 kuasa dan pangkat?mungkin masing2 nak tunjuk merekalah yang paling gah,paling betul,paling benar dan pihak lawan semuanya salah..

sekarang nie tengah hangat di Perak (dan rasanya tak perlu nak citer dah)..walaupon aku bukanlah rakyat Perak tapi kemelut politik kat sana sangatlah memberi effect kat rakyat dan negara sendiri....sedar tak berapa banyak kerugian bila para politikus2 nie bergaduh..sepatutnya merekalah yang lebih arif dan lagi bijak pandai nak kendalikan negara tapi nie pulak sebaliknya..sedih

Bagi aku lah,macammana berbeza pendapat dan perjuangan sekalipon kemelut dan masalah (yang tak nampak penyelesaiannya) nie dapat di uruskan dengan lebih telus dan professional..bukannye setakat naik turun mahkamah tapi dalam masa yang sama keperluan dan kehendak rakyat tu yang perlu diutamakan..anda diamanahkan untuk memimpin bukan untuk memecahbelahkan..!!

(sebenarnya aku dah sangat hampa dengan perjalanan politik kat Malaysia nie tak kiralah kerajaan @ pembangkang..bagi aku semuanya ada AGENDA masing2..)


Photobucket


hatiku bukan hati ayam


Kalo hati orang boleh dipujuk..boleh di jaga..tapi camne lak dengan hati sendiri?perluke??

Kekadang aku rasa aku banyak menipu diri sendiri..dengan maksud tak menjadi diri sendiri..hidup dalam berpura2 walaopon hakikatnya apa yang aku buat bukannya dari tulus hati ikhlas diri aku sendiri..aii tak paham aku dengan diri aku nie..

situasi 1
~aku tahu aku tak suka nak buat benda tu..tapi aku terpaksa 'berpura2' suka sebab nak jaga hati orang dan tanak timbul masalah.

situasi 2
~aku mmg tak puas hati dengan seseorang dan memang jenis aku cakap direct je yang aku tak suka..tapi dalam masa yang sama aku akan rasa bersalah bila aku takot kata2 aku tu mengguris hatinya..

situasi 3
~aku sanggup tersenyum 'plastik' (walopon sebenarnya aku rasa nak menerajang) bila aku kena guarauan bodoh@teguran/kritikan membunuh yang takleh diterima..


agak2 korang pon ada prasaan yang sama tak cam aku?walopon bunyinya agak agak bodoh tapi aku cuba untuk jadi lebih jujur pada diri aku dan tak nak lagi berpura2..tak suka cakap je tak suka..

aku bermuka kartun

Yo hoho sumer..ape khabar?sehat sumer?korang dah makan ke belom?ngeh hehe

aku rasa aku agak terkebelakang dan tak berapa uptodate dengan beberapa aplikasi baru kat internet..smalam aku baru try meng'face-off'kan muka aku kepada muka ala2 manga...best gak tengah2 bosan nie melayan menda alah nie..hehe


Photobucket

-gaya muka terconfident abes-




Photobucket
-gaya santai tengok movie-




Photobucket
-gaya moody..jgn kaco!-




Photobucket
-haha..aku suke nie..gaya taiko merangkap psiko-




Photobucket
-dengan gaya senyum sokmo..hehe-



Photobucket
-gaya pening2 lalat..hahah-


haha..korang leh je wat kat mende alah nie..klik kat sini..selamat bermuka kartunkan diri yek..:)



pompuan yang sangap..ouch!!

Aku rasa korang sumer mesti ramai dah tengok video lawak sub Geli Mat & Cirit or Die..kali nie aku nak kongsi ngan korang satu lagi lawak seangkatan dengan Geli Mat yang agak fofuler satu ketika dulu..sape yang dah tengok pon bantai layan jugak la yek..ngeh hehe




-kredit kepada pengalih suara yang sengal nie..hahaha-