G.I Joe: Kebangkitan Si Tedung...BOOM!! BOOM!! BOOM!! (bunyi bazooka)


Whoaa...2 filem dalam seminggu??..agak menggila gak aku tgk wayang minggu lepas..hue3 :p

Apa yang aku leh kata dengan filem nie sekadar OK aje la..not so bad but don't expect more for it..Citer yang mengisahkan sekumpulan askar yang digelar G.I Joe berhempas pulas untuk mempertahankan dunia dari serangan The Cobra yang berjaya mendapatkan senjata pemusnah 'Warhead'..GI Joe merupakan sebuah special squad yang dilengkapi dengan pelbagai senjata dan kelengkapan perang yang canggih dan terlatih..

Anyway, citer nie mmg full of actions sampai korang rasa takde masa nak menguap (sebab 80% citer nie tembak menembak,bertumbuk,berterajang,bom sana bom sini)..bagi korang yang sukakan citer perang dan action movie akan terhibur jugak la sambil makan pop corn...hehehe

ape2pon plot citer dan kekuatan karakter still kureenggg sket tapi berjaya diselamatkan dengan aksi bergasak2 tadi...tapi agak menghampakan dari segi audio dan bunyi sebab terlalu bingit dicampur dengan byk adengan ngilu2 besi - bile pedang bergesel dengan pedang......gigigigi (sambil gigi tergetar2)...dan mungkin korang akan rasa terganggu sket sebab banyak sgt flash back dalam citer nie (yang korang akan rasa tak perlu pon takpe )

Kalo korang pernah tgk citer Transformers (tak kire la Transformers 1 ke 2) korang akan rasa CGI bagi file nie agak kurengg sket dan korang akan rasa cam tgk kartun ala2 Transformers:Beastwars aje teknik CGI nye...hehehe
bagi budak2 skolah & mereka yang jarang tengok citer berCGI tinggi+superb akan rasa citer nie sangat WOW!! dan BEST GILER tapi bagi mereka yang dah biasa dengan citer2 bergenre camni mungkin akan rasa so-so dan boleh layan aje la...


so,kalo korang rasa nak tgk citer nie pon tak salah..apepon,still fun and interesting...



p/s: antara sebab aku tertarik dengan filem nie,The Baroness..hehehe :p

ada apa dengan SETEM



Bukan senang nak wat aku ketawa + tersenyum kalo tgk wayang filem melayu...

oleh sebab filem nie diarahkan oleh Khabir Bhatia (well,aku rasa dia seorg pengarah yang brilliant)..since aku tgk cite SEPI dan ape yang aku komen kat entri dlu..aku tak teragak2 nak tengok citer terbaru arahan beliau nie...

Kali terakhir aku leh ketawa gile2 tgk filem komedi melayu cuma "Lagi Lagi Senario" aje..pas tu cuma leh senyum2 aje (tapi bukan untuk citer A Razak Mohaideen..lawak basi + syok sendri :p )

Dari segi elemen komedi + aksi + drama mmg aku leh bagi 2 ibu jari ke atas (2 thumbs up)..tgk poster aje pon dah wat aku tak sabo2 nak tgk cite nie (dgr geng bakso + geng thosai pon aku dah rasa nak tergelak..lol)..

Afdlin Shauki + Shatiya sememangnye mampu buat aku tak kering gusi tergelak..mmg lawak cam natural..tak dibuat2..ditambah plak dengan Bront Palarae aka pembunuh upahan yang berhati kering yang agak menjadi (ade sikit2 adengan dalam movie "Wanted")..dan jugak Mr Lim aka Boss Piranha yang cakap loghat Penang..(cina cakap Penang??lol) ape2pon semua pelakon bawak watak diorg denagn 'menjadi' dan bukan dibuat2 (kalo korg tgk citer A Razak Mohaideen sure paham :p)

aku tanak review byk2 sal cite nie pasal tanak spoil..hahaa pekata korg tgk sendri citer nie..SERIOUS puas hati...heheh :D



konsistensi diri..susahnyee


whoaa..dah dekat sebulan tak jenguk blog yang kian bersawang nie..huhu nway pekaba sumer?:D


kali nie aku nak citer pasal konsisten..opss kenapa perlu konsisten?kalo tak konsisten tak bley ke?susah sgt ke nak konsisten?

bagi aku la..nak konsisten nie bukan sume dapat wat..tgk je motivational poster aka patrick starfish kat atas tu..kekadang terasa cam aku pon lebey kurang aje ngan patrick boyot tu..lol

senang cakap..kita tiap2 tahun dah set azam baru..semangat baru..dan segala2 yang baru untuk wat suatu perubahan dalam diri..tapi biasalah lah nak konsisten & istiqamah dalam sesuatu perkara tu bukan senang..kekadang banyak sgt menda nak achive sampai benda yang lebih priority dah tertinggal..nak salahkan sapa?hehehe

antara menda2 yang aku susah sgt & cuba utk konsisten :

1. siapkan kerja alias assignment dalam masa yang diberi (standard : last minute kerja)

2. excercise alias fitness alias bersukan..(kalo aku miss sehari@2 hari sure berlanjutan sampai seminggu..duh)

3. makan dengan berhemahnye (aku sangat raksasa bila aku lapar)

4. berblogging (bukan priority tapi kekadang bile rasa nak berblogging je ade je problem)

kalo nak kira konteks konsisten nie luas,nak cite pasal aku pon leh panjang berjela2..so korang rasa camne untuk kekalkan tahap konsistensi diri?kongsi rahsia ke?