org noob selalu rugi


perkataan untuk hari ini, NOOB!!?

kepada mereka2 yang kurang biasa dengan perkataan nie,noob merujuk kepada ~newbie alias orang baru..tapi bagi gamers especially perkataan noob nie agak kijam dan sangat dipandang rendah oleh mereka2 yang pro..bagi yang pernah kena panggil noob tu..jangan la malu sgt..hidup kena perlu pengalaman kan?? (ayat sedap ati)

sebagai pengguna lama xp dan vista..kedatangan Windows Se7en mmg agak dialu2kan jugak..so aku pon dengan bangganye nak cuba sesuatu yang baru ~install windows Se7en untuk laptop aku..



aku yang mmg agak noob dalam proses nak install software2 yang aku tak bese nie..so berasaskan bantuan sms kwn2 aku pon dengan selamba badaknye cuba jaya sendiri nak install windows baru nie..(dalam ati dah berkobar2 da..memang trase kejayaan nye)








.............................................................................................................................










ARGHHH!!!!!
(pinjam ekspresi muka akak nie jap)





(sambil mata terbeliak) aku yang noob dah tertekan format untuk kesuluruhan driver..yeahh..KESELURUHAN..omg!! baru aku teringat yang aku tak backup lansung dalam driver D alias semua file2 kerja2,lagu2,gambar2 aku kat dalam tu...dan aku yang noob ini dah mati akal dan akhirnya berjaya membackup balik 1/4 files yang hilang dengan sofware Seagate Recovery (thanx Mr. Amar)


mmg nampak aku tersangat noobkan??..tapi ape leh wat..benda dah jadi..so ape yang aku leh kongsi ngan korang :

1. malu bertanye sesat jalan - yang nie aku dah wat,aku yang noob dah try mintak bantuan kawan2 cara2 nak menginstall & format..ape yang silapnye,kecuaian!!

2. beringat sebelum kena - yang nie mmg aku stuju...mmg aku tak sangka lansung akan terformat semua driver dalam laptop aku sampai hangus licin segala data2 & files2 lama..so kalo nak format@install ape2 yang leh mengubah system pc@laptop korang backup la dlu dalam external harddisc..jgn sebab syg nak delete movies dalam external abes segala tergadai..

3. biar pandai jangan memandai2 - kalo korang rasa korang tersangat lah noob...mintak tolonglah kepada yang pro..jangan memandai2 plak..


apepon,dari segi positifnye~ pengalaman itu mengajar..(huk3)


p/s: lama jugak baru nak dapat update blog..agaknye aku mmg noob dalam berblog jugak kot?

mungkinkah 'pathetic'



Biasa dengan perkataan 'pathetic'?pathetic nie menggambarkan perasaan yang 'kesian' disebabkan kelakuan seseorang.provoking or expressing feelings of compassion or pity..

kekadang tu memang kesian ngan jenis manusia camnie..tapi nak wat camne kan?rambut sama itam ati lain2..hehehe kalo takde org pathetic pon tak syok gak kan?so camne yang leh kata pathetic nie??


situasi 1

wak dol : oit mek,ko dah makan ke blom?

mek budu : aku dah makan,ko nak belanja ke?jom la belanje aku mkn...sure aku mkn!! (sambil menunjukkan reaksi muka yang excited dan tergediks menagih utk dibelanja)

wak dol : ............ (diam jap)

meter pathetic : 2/10





situasi 2

Ali sedang bercerita
pasal dia breakoff dengan ex-girlfriendnye kpd John dan Sam..dengan tak semenemene si sam menyampuk

Sam : ko nie mmg dasar laki tak guna..padan la minah tu dumb ko!! warghhahaha (sambil gelak giler)

Ali : @$%*
meter pathetic : 7/10




situasi 3

Matt : wei,aku risau arr..tak leh study arr dowh..study tak paham la..tu pasal aku tak leh jawab exam td..aduii..

James : yeke?nape ko tak leh study?smalam ko tak kuar bilik bukan ko study ke?

Matt: tak de arr..aku main PES ngan DOTA ngan rumet aku smlam..bukan ape aku tak paham la note tu..(sambil tersengih2 cam kerang busuk)

Matt : errrr
meter pathetic : 8/10





situasi 4

Sally sedang meluahkan perasaannya kpd sahabat karibnye, Norah

Sally : Nak marah betol aku kat pompuan celaka,sial,menatang,^@%$,$#*&* (dan di tapis2)

Norah : eh kau,asal lak nie??melatah semacam apesal?

Sally: ye la..mana aku tak marah, ade ke patot diorang provoke aku kat facebook..memang babi la diorang..

Norah : ala facebook je pon..rileks sudeh

Sally : ahh..diorg low mentality..takde kelas punye pompuan...aku nie keturunan baik2..bijakpandai..cantik menarik da boom (dan kata2 yang agak angkat bakul)

Norah : ye ye (ala..ko pon same je..LOW MENTALITY)

meter pathetic : 9/10





situasi 5

Santos dan Eduardo tgah berborak serius dan tetibe Gabby yang suka buat lawak tak jadi menyampuk

Gabby : wei,ko tau tak tadi aku makan nasi 3 pinggan..sume awek pandang aku..hahahaha lawak giler!! (sambil ketawa sampai nak kuar air mata)

Santos & Eduardo : (memandang Gabby dengan mata membunuh)..celaka wat lawak tak jadi..hamlau

meter pathetic : 10/10



mungkinkah pathetic?aku?korang?atau si polan dan polan2?? korang rasa cukup patheticke org camnie? hehehe :p

Malas??motivate yourself!!



'Malas bukan alasan'
...kononnye kata2 semangatlah kan utk jadi rajin..tapi ada betolnya gak..daripada nak kena orang berleter dan nak kena marah2 baru sedar..jangan kita mengharapkan orang lain aje yang nak sedarkan kita tapi kalo kita sendiri tak sedar2 tak guna gak...kepada yang tak sedor2 diri tu bangkitlah..takkan nak kena kerah baru nak jalan kerja..




**khas utk diri sendiri..sesape yang rasa same cam aku amek positif ajolah ye..hehe :p