ngilu hingga ke otak...GRRRRR!


"Nganga..nganga...aaaaaaaaaa.....pandai2"
(sambil menunjukkan muka memujuk dengan senyuman mesra)




Orang cakap luka di hati siapa tahu..tapi kalo luka di gigi doktor gigi aje yang tau (eh,gigi ade luka ke? :p)

Semalam aku ada wat appoinment dengan doktor gigi di Pusat Kesihatan Universiti (PKU) di UPM..ye lah nak pegi klinik swasta mana la aku mampu...skali check aje mau dekat RM30-Rm50 camtu..tu baru check..belom lagi kalo nak ape2..mau2 beratus...so kat PKU nie mmg murah sesgt lah..cabut gigi pon baru RM3...kalo cuci2 gigi pon lebey kurang aje harganya..alang2 aku dah final year ape salahnya skali try pegi check gigi ye tak..hehe

benda dah murah..so mmg ramai la yang menunggu nak tunggu turn..tapi tak kesah la janji lepas hajat aku yang dah lama nak check gigi since skolah menengah lagi..sebenarnya aku tak suka sgt nak jumpa dentist lagi2 dengan gerudi gigi dia yang ngilu tu..arghhh

so bila sampai turn aku & doktor check pe sume..tetiba dia senyap..aku dah ada alamat tak baik nie..(GULP!)...siap sroh aku xtray gigi ape jadah sume..aduii ati dah tak sedap dah nie..ade la brader aka assistant doctor tu borak2..dia cakap gigi geraham bongsu aku nie tumbuh tak normal..owh,aku igt gigi aku dah tahap rongak peringkat kritikal...tp brader tu cakap spatotnya kena wat operation tapi kena la menahan bengkak sampai seminggu..ye lah mana tak bengkak kalo dah kena belah gusi,gergaji gigi (saje nak bagi nampak gerun)...fuuhhhh tak sanggup aku..option lain cuma leh tampal....tu pon dalam jangka masa pendek..


lebih kurang kat sini la gigi geraham bongsu tu (bukan gambar gigi aku sebenar)




so bila doktor tu dtg balik, dengan selamba aku cakap "doktor, saya nak tampal aje..tanak cabut"...doktor tu cam pelik sebab dia belom cakap nak cabut lagi....heheh lantak la janji aku malas nak menahan bengkak..seksa wooo...at last,doktor tu pon tampal aje la kat gigi geraham yang berlubang sket...huhuhu terlepas dari satu siksa...cuma nak menahan siksa kena gerudi aje la pastu....GRRRR GRRRR GRRRR



aku rasa camni la bile kena gerudi gigi...sumpah aku tanak jumpa dr gigi dah (kecuali terdesak) :p




***hargai gigi sebelom anda dijemput ke klinik gigi...hehehe :p


13 comments:

Nazz@Purple berkata...

huh..gigi naz lak ngilu bila tgk gambo doktor gerudi cam tu..:p

Mirae berkata...

gambar last skali amat menggerunkan oh!

cIk JanNah berkata...

d saat ku membaca blog ini.terasa ngilu jgk.
adoyaiiiiiiiii

FaizalSulaiman berkata...

epol; gigi bongsu (wisdom teeth) aku pon tumbuh senget.cara lain memang takde la. mang kena cabut sbb:
1)dia akan merosakkan gigi lain cth cam berlubang@ tumbuh kuman2 lain la.

aku dah penah kena cabut.tu pon sebab dah membengkak and u know what....



aku kena jahit bahagian yg berlubang tuh.gigi bongsu tu nampak comel dlm cermin..tp bila kuar..beso gila gigi tuh!

nasihat aku, baik ko cabut je.sakit kalu tak cabut.sumpah!

amarzaudi berkata...

lol~ da operate blom?
jgn smpai ko munta drh dlm kete aku sudey

Alyssa Villamor berkata...

cabut jew gg tu, lau tak diri yg rasa tak selesa tau..
tak sakit pun, doc tu akan taruk ubat bius banyak2 bg kamu tak rasa kesakitan tu..
bila da cabut tu..mmg mcm de kekurangan
tpi terasa lega r sikit kn
Branikan diri! =D

Framestone berkata...

ko nie....

bro rase nk g cuci gigi gak la.. cam dah berkarang je... cuma belum menjadi habitat semula jadi ikan je lagi

out of topic--> he..23x yang ko mimpi yuna FF knpe ek.. baru lepas men game ke

BroFramestone Blog

epol berkata...

cik nazz & cik mira
~mmg ngilu macam tu la rasanya

cik jannah
~anda seorang normal..hehehe :p

bro faizal
~tu la pasal spatutnya mmg kena cabut..tapi masa utk pemulihan tu lama..so lepak dlu tgu dah settle sume projek pe nama baru cabut..kalo tak mengganggu konsentrasi skang je..ngee nway thanx :)

abe amar
~blom operate..tampal sajo :P

cik alyssa
~mmg xsakit tym operate (btol ke?) tapi sakit bila nak tunggu dia ok..hehehe mmg dlm perancangan nak cabut..:)

bro framestone
~xslalu cuci = xgosok gigi ke bro?hahaha bahye2 nie..nanti yuna larik :p

et berkata...

bile bc post pesakit gg mcm neh..cuak plak nnt2 ble da keje..huhuhuuu~

tapi kan..better cabot tau..nnt2 akan bg kesan..btol..lu mesti caya sama wa! haha..*tibe2 rock*

Framestone berkata...

anggap je la xselalu gosok he...23x yuna larik xpe... bro leh koja balik...

BroFramestone Blog

baby lover berkata...

u cute

ije berkata...

euww..

aini_kunyit berkata...

bro epul..aku rse gigi aku pn cmnih rr...huhu..tatotnye..