BPL kembali lagi


Lupakan demam World Cup yang penuh dengan kekecewaan (sbb byk team flop -.-") dan ganti dengan liga yang paling di tunggu-tunggu setiap musim 'Barclays Premier League'..musim baru,semangat baru,player baru..fuuh memang cukup mengujakan bagi aku..kalo dlu BPL dimanipulasi team Big 4 je (Chelsea, Man Utd, Arsenal, Liverpool) tapi tak lagi bagi musim nie..setiap team dah tak dapat nak tentukan yang mana yang akan menang liga sbb semua team ada kelebihan masing2..bagi aku 6 team penting yang akan merebut juara liga mahupun 4tempat ke European Champions League untuk musim akan datang...demam bola kembali lagi..hoyeaahh ^-^



so kali nie terdapat beberapa newcomers yang patot diberi perhatian yang akan menjadikan BPL semakin menarik :






Javier 'Chicharito' Hernandez - Manchester United
Newcomer dari Fav. team aku, Chicarito alias 'kacang kecik' dari Mexico sememangnya satu pembelian berbaloi dari MU..persembahan yang baik dalam World Cup dan pre-season dah cukup membuktikan kemampuan born-to-be-striker..so pasni abg Roo tak payah susah2 jadi lone striker cam season lepas..sgt sesuai pair dengan Berbatov..(harapan menang trophy ade lagi..hehe)




Marouane Chamakh - Arsenal
Arsenal yang selalu tempang dengan pemain yang cedera setiap kali musim bertuah dapat striker dari Bordeoux nie (satu2nya pemain Bordeoux yang menyumbang gol dalam Champion League season lepas)..lupekan Bendtner yang agak slow dan Vela yang jarang main (walopon bagi aku dia bagus)..jentera serangan Arsenal diperkuat lagi dengan bantuan Van Persie dan Arshavin..mintak2 jangan ikot tradisi Arsenal yang selalu injured sudah..







David Silva - Manchester City
winger persis attacking midfielder dari Valencia nie antara pemain yang aku sgt berharap masuk MU satu ketika dlu..tapi apekan daya..duit segala galanya..dengan falsafah Man City 'you got money you got everything' dengan pembelian besar-besaran mengalahkan mak cik yang bershoping nak beraya nie berjaya membeli pemain2 all-star..aku pilih Silva sbb dia laju,licik dan pandai mencari gol..walaupon masih tak biasa dengan cara permainan BPL berbanding La Liga tp mmg kena berjaga-jaga dgn player sorg nie..






Giovanni Dos Santos - Tottenham Hotspurs
Dia bukanlah player yang dibeli untuk musim nie tapi baru berpeluang untuk menyerlah dalam BPL setelah lama diloan ke kelab lain..pantas,skillful & rajin..dah cukup buat dia nie menjadi player berbahaya..sayang kalo dia tak dpt main untuk 1st team..






Ramires - Chelsea
x banyak yang aku tau sgt pasal player nie..tapi kelibat dia dalam World Cup mungkin menjadikan dia secret weapon untuk Chelsea (atau flop :p)






Joe Cole - Liverpool
Salah satu player England yang aku suka gak..leh kurangkan beban Gerrard di bahagian tengah berbanding nak diharapkan dengan Aquilani dan Lucas..cuma game pertama dah kena Red Card..satu cabaran sukar untuk Joe Cole buktikan kemampuan seterusnya (teringat gol dari Joe Cole masa lawan MU season lepas -.-" )


**bola pon bola jugak..ibadah di bulan Ramadhan jangan dilupakan ye kawan2..hehe

1 comments:

L.R berkata...

1 bola=bola
bola-bola=bebola
demam bola x berkesudahan... apatah kalu dpt mkn bebola ikan masa bukak pose nti... hoho

selamat berbuka... berterawih... bersahur... berpuasa... berbuka...