nostalgia berpuasa di U


-mr. ronald mcdonald not allowed u to come this month-



assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua..pejam celik pejam dah masuk Ramadhan dah..cepat betol masa berlalu..dah rasa makin tuo dah diri nie..hehe so bila kita masuk di bulan Ramadhan nie..macam2 ragam orang yang kita leh jumpa..dan apa yang leh aku tgk ragam kehidupan bebudak U nie macam:

1. ramai la yang muka toya,ilang mood tak memasal,disampuk lipas, jiwa kacau, meroyan nasi, sengal2 perot,tulang,usus dan sebagainye..alah trick lama tu..paham sgt dah..hehehe :p

2. kepada mereka kepala bisnes,masa nie la diorg amek kesempatan nak berniaga..cam diorg aplikasi subjek asas keusahawanan la agaknya kot..yang paling popular jual nasi sahur & perkhidmatan kenderaan ke bazar..sampai ada yang berebut kawasan jajahan nak berniaga..

3. yang bagusnya, surau2 dan masjid2 penuh je tak cam selalu..sampai ade surau tak cukup dan terpaksa terawih di dewan..alhamdulillah..tapi cam kebiasaan pertengahan bulan tu dapat tengok la perubahannya.

4. walopon setan2 dah dirantai tak menjamin pemikiran syaiton kena rantai gak..silap2 ada la bau2 haruman megi@rokok kat kolej..nak jadikan aromaterapi kot..jadahnye

5. yang mana kuliah pkol 8 tu mmg peratusan nak monteng sgtla tinggi..dah melantak nasi time sahur mane tak telajak tdo kan..**aku sgt memahami situasi ni :p

6. kesedaran sivik dan bersopan santun dapat la kita tgk..masing jaga mulut dari mencarut carut, yang mana tak bertudung tu dah belajar2 pakai tudung arianna,tudung wardina, tudung bawal dan mcm2 tudung (kecuali tudung saji), pasangan bercinta plak dah takde bercengkerama di bwh sinaran lampu minyak tanah.bagus cuma kalo istiqamah lagi bagus..


macam2 lagi ragam budak2 u nie kalo time puasa..apa2pon apa yang kita harapkan diri kita berubah menjadi lebih baik dari biasa sempena bulan yang penuh barakah nie..selamat berpuasa kawan2 ^^

9 comments:

L.R berkata...

hmm... hmm... [sambil menganggukkan kpla tnda mengiyakan penyataan anda...]
selamat menunaikan ibadah puasa, dude.

faRahAdILa berkata...

ade ke tudung ariana? yg aku tahu, tdung ariani ada la. hehe

FaizalSulaiman berkata...

hahaha..

betulla apa yg kp tulis nih:) agreed!

epol berkata...

sis LR
~ selamat2 :D

farah
~oh suda tuka ka?haha kat kg seberang namanya ariana lol :D

bro faizal
~kp tu sapa?setuju jugak lah..hehehe

Nazz@Purple berkata...

Selamat berpuasa..pose jgn tak pose;)

sAzUwI berkata...

fakta yang begitu tepat sekali..hehe

Ili Nadhrah berkata...

puasa penuh-penuh der~ hahaha. XD

Ili Nadhrah berkata...

pose babe!!! XD

epol berkata...

cik nazz
~ selamt juga,,jgn lah tgal puasa tanpa alasan bersebab..hehe

bro sazuwi
~confidence level 98%..haha

cik ili
~wow sampai 2komen..hehe selamat berpuasa & jgn segan silu jenguk2