Cik Bedah Siasat : 8 sebab kenapa pasukan 3singa kecundang di tangan Deutscher


Entri kali nie dikendalikan oleh Cik Bedah Siasat yang mempunyai kepakaran dalam kaji selidik dan menyelidik serta merisik pelbagai maklumat..Mami Jarum pon tak boleh lawan.. :p


8 sebab 3singa dijinakkan oleh Deutscher

1. Sebelum World Cup 2010,team 3singa digelar 'generasi emas' dari press tapi hakikatnya
kekuatan sebenar 3singa memang menunjukkan diorang di tahap generasi 'warga' emas




2. Nasib tidak menyebelahi 3singa..penjaga garisan ketika match Deutscher-3singa menafikan gol jaringan Lampard kerana tengah syok mengorat aweks Deutscher di tepi padang.



3. Rooney dibayangi lakonan 'mantapnya' dalam iklan Nike:Write the future menyebabkan prestasi di bawah tahap normalnya sebagai Shrek (boleh tengok iklan Nike dalam format HD di TiubAnda)





4. Pemain 3singa lebih suka menangis di padang berbanding bermain dengan bersungguh-sungguh




5. Aksi Rooney menegur 'rambut' pengadil menyamai rambut beliau menyebabkan pengadil berkecil hati dengannya.




4. Penjaga gol 3singa sangat mudah melatah menyebabkan penyerang Deutscher mengambil kesempatan dengan menerjah ke atas beliau.




5. Terlalu banyak merenung masa depan menyebabkan pemain 3singa kehilangan mood untuk bermain.




6. Glen Johnson yang meminati tarian zapin dimanipulasi oleh Podolski untuk mengalih perhatian permain pertahanan 3singa itu sebelum membuat counter-attack.




7. Pemain Deutscher mempunyai pelapis muda yang berbakat jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan pemain 'tua' 3singa




8. Apalah yang ada pada Fabio 'Don' Capello yang entah ape2 entah dengan memasukkan pemain 'tua' seperti Heskey seorang penebar roti canai berjaya dan taktikal 'tahap pemain Football Manager' dengan gaji $6million seminggu.




Ngomel Cik Bedah Siasat :
kalo i yang jadi manager for sure lagi gempak..wat hilang boreh jo eden sokong england..henci henci

bermula mengibar bendera





Yooohoooo..Welcome back World Cup :D !!



Ahh,rindu benar aku dengan World Cup..serius..4 tahun sekali je..lama tu beb..cam biasalah, biasanya bila World Cup semestinya ada lagu tema tersendiri kan..so kali nie lagu tema World Cup 2010 South Africa dinyanyikan oleh Kord K'naan "Waving The Flag"






Give me freedom, give me fire, give me reason, take me higher
See the champions, take the field now, you define us, make us feel proud
In the streets are, exaliftin , as we lose our inhabition,
Celebration its around us, every nation, all around us

Singin forever young, singin songs underneath that sun
Lets rejoice in the beautiful game.
And together at the end of the day.

WE ALL SAY

When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes back

When I get older I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag
And then it goes back
And then it goes back
And then it goes

Oooooooooooooh woooooooooohh hohoho




serius memang aku suka gila dengan lagu nie..lirik memang bombastik..leh jadi epic cam lagu Ricky Martin's "The Cup Of Life" (sape leh lupa lagu Go, go, go, ale ale ale :D )


**kita cuma dapat kibar Jalur Gemilang untuk Cikgu 'Referee' Subkhiddin aje la..team Malaysia?? >_<

-Update-
rupanya lagu rasmi World Cup adalah Shakira's "Waka Waka"..lagu Waving Flag adalah dari Coca Cola sempena World Cup rupanya =_='..bagi aku lagi syok lagu Waving Flag dari WakaWaka :p

bila sudah janda malatop!






aku terlayan la pulak satu lagu dalam playlist aku..sekali lagu pasal janda alias 'Nasib Janda' dendangan Elvi Sukaesih (irama dangdut punye)..lebey kurang camnie la liriknye:


"Serba salah kalau menjadi janda Kalau jalan sendiri orang curiga Paling susah kalau menjadi janda Karena banyak lelaki memandang rendah"



so aku teringat la plak satu artikel tentang janda hot lagi malatop Malaysia RCW..well, mmg x dinafikan ke'panasan' dia nie mmg mana2 laki yang normal pon suka..haha tapi aku bukan nak cite sal ke'panasan' tp pasal kenyataan yang mmg tipikal artis Malaysia..ape cerr kak??


"Ketika jurugambar nak ambil gambar saya malam tu, saya dah tanya, nampak peha tak? Dia jawab close-up saja...tak sangka pula jadi macam ini, apapun saya minta maaf di atas ketelanjuran saya berpakaian"


"Mungkin kerana faktor masa, tak sempat cari baju lain, selain teruja dengan rekaan baju tajaan Calvin Thoo, saya lalai dengan status diri yang baru saja pulang dari mengerjakan umrah."



opss..mungkin time tu akak RCW tu tgah berkobar2 tgk konsert AF agaknye..ataupon saja nak tarik perhatian ke??bak kata salah sorg VIP yang terstalker akak nie yang teruja :



"Wow..Mmg i Suko"


ish3..bahye kak oii...pasni bawak2 le beringat & insafkan la diri tu biar selari dengan kenyataan tipikal akak ye..kang org cop cakap tak supe bikin lak :p