sang gadis semasa yang tipikal di mata seorang jejaka & arjuna





Gadis semasa zaman sekarang dah berbeza dengan gadis semasa zaman dulu. Kenapa? Zaman berubah mengikut arus dan fenomena dari dalam dan luar. Semua dah di depan mata. yang mana yang menarik dan yang mana yang menjadi kegilaan mesti jadi ikutan. Eh tak salah pon nak jadi gadis semasa la ni. Buka TV buka internet PAP terpampang depan mata. Dah macam satu kelompok yang boleh diklusterkan dalam kumpulan tertentu. Pergi la kat mana-mana sekitar Malaysia kita boleh nampak kumpulan gadis semasa yang menyerlah dan sangat tipikal. Dari pandangan dan amatan lelaki-lelaki di Malaysia yang aku yang boleh kelaskan kumpulan-kumpulan tipikal semasa.


-
-
-
-



GADIS 'SHAWL' SEMASA

dari pandangan mata seorang jejaka : Sekarangkan dah jadi satu fenomena bertudung shawl. Ada yang nampak ayu, ada yang nampak manis dan ada yang nampak kelakar (tak kena dengan bentuk muka)..kih3

dari pandangan mata seorang arjuna : kenapa la bersusah payah bebenor nak berfesyen sampai pakai berlilit lilit? tak susah bernafas ke?. Ada tu sampai seksa nak nengoknyee.





GADIS 'GITAR' SEMASA

dari pandangan mata seorang jejaka : wah, stylo. Sekarang dah banyak dah gadis semasa yang pandai petik gitar. Tengok kat youtube pon banyak. Ada yang tangkap lentok punya muzik. Memang styleeee!!


dari pandangan mata seorang arjuna : ahh baru tau petik dua tiga kord dah tayang kat internet. (eh eh best jugak dua posen **dalam hati)






GADIS 'KIPAS K-POP' SEMASA

dari pandangan mata seorang jejaka : biasa la ni. minat masing-masing. penyanyi k-pop kan stylo. mana tak jadi demam gadis-gadis. tapi aku tak layan la lagu-lagu k-pop ni, tak urban...tapi awek k-pop cun gak..kih3


dari pandangan mata seorang arjuna : nyanyi pon nak terkinja-kinja ke? macam ni pon boleh minat?muka sorang-sorang dah macam pompuan, baju pulak tak pernah nak lekat. jual muka boleh la tapi yang ni pulak buat gadis-gadis sekarang sampai demam. **facepalm





GADIS 'LEGGING' SEMASA

dari pandangan mata seorang jejaka : biasa la. baru la urban bro. badan seksi ke seksa ke janji bergaya. diorang selesa kot jalan-jalan dengan macam tu. tapi yang badan sihat sihat tu tak payah la nak pakai. kan tak pasal-pasal jadi bahan lawak.kih3


dari pandangan mata seorang arjuna : ini bala ni..bala bala !!!**doublefacepalm


-
-
-
-



Ini pandangan jujur bagi lelaki-lelaki di Malaysia tentang gadis semasa tipikal di Malaysia. Korang macam mana pulak?ngeh hehe


post scriptum: aku jejaka ke arjuna? yang mana baik tu laa yang tu lah aku sokong..peace no war :D

nombor 19





Photobucket







"The home form has been fantastic. Another four goals today, seven against Blackburn, five against Birmingham and we've beaten Chelsea, Liverpool, Arsenal and Tottenham all here. They're top teams so it's pretty good."
- Sir Alex Ferguson





This is what you play football to do: to win trophies, to win medals. Every time you win a medal it’s a great celebration. It’s fantastic for the players, the fans, for everybody involved.”
-Wayne 'Rudeboy' Rooney




post scriptum : aku peduli apa ramai yang benci Manchester United..19 kali juara kot :p

dan aku mencabar A&W






saje suka-suka wat aksi gila di A&W..x silap aku sapa-sapa yang menang leh jadi maskot A&W..LOL






post scriptum : menang kalah pon xde lah nak heran...enjoy sudeh :p

maaf nampaknya menjadi perkataan yang paling sukar





aku quote daripada seorang kawan dalam FB..agak menarik:



Is it like, a trend nowadays to just apologize without really knowing what are you saying it for? It's not simply saying 'sorry'. It consist of three things:



1) I'm sorry.

2) I know i am wrong for (what's your case?)

3) What can i do to make it right again?



If you don't really feel sorry, do not apologize, please, so that you may let people know how obnoxious you are and what kind of a person they are dealing with.


ada betulnya...kan?


post scriptum: maaf senang di ucap dari mulut..tapi keikhlasan maaf tu susah nak di zahirkan dari hati

pulanglah sayang




Photobucket


guys, i'm BACK!!!!





post scriptum: banyak yang nak di cerita..banyak yang nak di kongsi..banyak yang nak di ubah..stay tune!!!!