penampakan sosok persis kuntilanak boleh menjadikan anda di akhbar juga





Assalamualaikum & selamat sejahtera..tajuk dah macam edisi indo entri kali ni..haha ok korang tau apa tu kuntilanak?seperti kata wikipedia edisi indo kuntilanak adalah " hantu yang dipercaya berasal dari perempuan hamil yang meninggal dunia atau wanita yang meninggal karena melahirkan dan anak tersebut belum sempat lahir. Nama "puntianak" merupakan singkatan dari "perempuan mati beranak".. waduh waduh mas..bisa sayaaa takutttt..udahnya banyak lagi cerita hantu di indonesia dongg...haaa nampak?:D


ok berbalik kepada tajuk entri yang asal, dan merujuk kepada salah satu surat khabar tempatan keluaran 29/7/2011 ada menyiarkan gambar seperti berikut:

-sila klik untuk gambar lebih jelas-



seram tak? mari aku tunjukkan penemuan sosok kuntilanak yang aku fresh capture sendiri melalui kamera 3.2megapixel sony ericson X8 aku seperti dibawah :

-sila klik untuk gambar lebih jelas-



ironinya, korang gak mampu menangkap kuntilanak ini di siang hari dan mungkin dapat masuk surat khabar..silap2 leh dipanggil geng2 pencari hantu kot :p? ikot langkah2 seperti di bawah:

  • gunakan telefon bimbit berteknologi android
  • muat turun aplikasi "camera 360" di android market
  • gunakan FUNNY style dalam aplikasi camera 360 dan pilih GHOST
  • ambil gambar seperti biasa
  • sebarkan di facebook
  • profit!!

why so serious?trollololol


post scriptum : suka-suka boleh la..jangan lurus sangat nak kejar populariti sampai masuk surat khabar sudah..malu dek orang..hahahahahhaa

perkara yang aku tahu tentang perlawanan kelayakan Piala Dunia Brazil 2014 antara Malaysia vs Singapura








Assalamualaikum..dah lama aku tak menaip dengan penuh nafsu dan semangat 2-3 bulan akhir akhir ni..lol aku pon dah kurang konsisten dengan berblog ni..kalo stakat nak merapu cerita hal diri atau salin-tampal info dari webpage atau blog lain sorry lah..itu bukan intusi namanya (agak sarcastic di sini :p) anyway, bola tak bola jugak lah kan..sekarang memang demam bola sejak piala suzuki AFF 2010 lagi..senang cakap la bukit jalil di banjiri hampir 90K penyokong dan 99% adalah Harimau Malaya..aku bangga dengan semangat ni..syabas para penyokong :)

-
-
-
-
-
-


i'm Malaysian Supporter and i'm proud of it

-
-
-
-
-
-


Hasil di bedah siasat perlawanan Malaysia-Singapura 28/7/2011 ni memang banyak benda boleh cerita..perasaan untuk mengulas ni mesti ada pada semua anak anak rimau yang datang ke stadium hari tu (dan termasuklah aku)..jadi apa yang korang patot tahu tentang perlawanan yang lepas ni?mari aku kupaskan :


  • dengan kehadiran hampir 90, 000 penonton di stadium membuktikan bahawa peminat tak kira dari seumur 0 bulan sehingga ketua tak kira dari bangsa apa turun sama..itu adalah sesuatu yang bagus

  • sebelum perlawanan bermula semestinya ribuan penyokong dah berkampung di stadium seawal 3 petang (dan ini adalah sangat serius kepada mereka yang nak cop tempat :P)..orang bagaikan semut..yang mana Islam tu ada yang terlupa adanya maghrib waktu tu..tepuk dada tanya iman :)

  • dan perkara biasa bila penonton yang masuk lambat tak sempat nak ambil tempat duduk..di sini sikap penting diri penonton yang mengambil kerusi berlebihan dengan meletak barang-barang dan anak kecil tidur sampai memakan ruangan kerusi..tapi apa ada hal..yang dapat duduk 2nd class bayaran (tangga) masih boleh bersorak tapi apa pula kata mereka yang membayar tapi tak sempat duduk?itulah attitude yang perlu kita sedar

  • sebelum perlawan bermula dengan lagu Negaraku bergema memecahkan Bukit Jalil..syahdu dan terasa ada rimau terdesup masuk dalam jiwa aku..yeahh inilah semangat penyokong bolasepak yang aku suka

  • aku tak perlu mengulas panjang tentang barisan 'import' Singapura yang ketandusan singa tempatan..cukuplah apa yang boleh cakap yang taktikal dan permainan Singapura lansung tak melambangkan anak jantan..ini..ini memalukan





  • permainan pemain Malaysia aku masih mencari-cari kekuatan..,hakikatnya Khairul Fahmi tetap menjadi "lelaki perlawan" (Man of the Match) dalam permainan ni..good stopper and makes many crucial saves..he's the best keeper (dan aku tak kesah cerita dalam kainnya yang tersebar..dia bermain bola dan mempunyai 'bola' bukan menjaja cerita dalam kain sendiri)...teruskan rentak wahai apek





  • Safee Sali tetap menjadi pemain harapan Malaysia dan 90,000 penonton di stadium dan berjuta di luar menharapkan sentuhan emas beliau (dan buktinya beliau masih menjaringkan gol pertama Malaysia)..tapi sayang pemain tengah Malaysia masih belum cukup handal dan kreatif dan longgar tanpa kelibat Syafiq "Skipper" Rahim di padang..bukanlah suatu negatif,tapi masih boleh ditingkatkan lagi..penyerang tanpa kelibat Mat Yo agak dirasai..Safee Sali juga pasti merindui kelibat beliau






  • Aksi menarik bila Safee Sali & Amirul Hadi sama -sama membuat overhead kick secara serentak..kalau gol pasti penonton klimaks berganda..lol


  • harus diingat bola sepak bukan sukan yang lembik dan dimainkan oleh adik-adik..kalau badan gedabak tapi kena cuit sikit jerik serupo ponde baik balik kampung main masak-masak..dan ini membuatkan aku curse sambil menjerit dan sebentar terkumat kamit sendiri..oh hodoh betul taktikal sebegini

  • annoying face bila seorang pemain Singapura (yang aku tak ambil port sangat namanya) menunjukkan wajah agak kerek ketika pertukaran pemain dilakukan sambil berjalan lenggang kangkung..oh berani betul (dan aku masih meneruskan curse tanpa henti)

  • perlawanan tamat dan Malaysia kalah dengan penuh bermaruah..aku bukanlah Glory Hunter dan menjadi Haters ibarat lalang yang menyokong bila menang sahaja dan mengutuk bila kalah..itu bukan penyokong bola sepak yang bagus..keep my words dude


dan yang pasti ngauman Harimau Malaya bukan terhenti di sini..masih ada masa untuk perbaiki diri dan tingkatkan mutu permainan..kita perlu melahirkan lebih penyerang handalan seperti Super Mokh dan Safee Sali (yang kini menjangkau usia 30thn) dan pemain pertahanan yang ada hati kering dan kental serta pemain tengah yang kreatif..dirgahayu Malaysia!!!



post scriptum : kelakar bila seseorang yang anti-football kritik football fans ni hanya makes people curse and swear..get a life dude..jgn "cik gayah" sangat ok

Wordless Wednesday #1 : Aku, Setan Merah dan Harimau Malaya







masih belum sempurna



kita nak macam-macam dalam hidup..kita memang tamak


kita mahukan diri kita setanding dengan kawan-kawan kita yang dah berjaya..tapi mampukah kita?


kita mahu berpenampilan dan susuk badan yang menarik..tapi mampukah kita?


kita ingin pasangan kita seorang yang cantik/kacak/hot..tapi siapa kita?


kita ingin menjadi kaya,ada banyak duit dan dapat apa yang kita nak..tapi mampukah kita?


kita teringin pasangan kita seorang yang beriman dan kuat pegangan agamanya..tapi kita pula bagaimana?


-
-
-
-
-
-

kenapa kita tidak menjadi manusia yang bersyukur dan berusaha menjadi yang terbaik untuk diri kita?



post scriptum : kita tidak sempurna..tapi tak salah mencari kesempurnaan

mengharungi hidup nan berliku


semakin hari semakin sukar jalan yang aku lalui..semoga dipermudahkan jalan yang dipilih